Sep 29, 2011

Saya dah ada.......

Assalammualaikum....

Bukan nak lah nak megah-megah tapi suka sebab lepas ni boleh la jalan-jalan kat blog kawan-kawan.Sejak 2-3 hari ni nak jalan-jalan kat blog pun jenuh tungu berjam.Saya harap lepas ni senang lah sikit ...hehehehhe alhamdulillah.Sebenarnya kos untuk bayar unifi ni mahal juga tapi kawasan perumahan saya ni terpaksa guna unifi.Kat sini tak boleh guna streamyx dan telefon kalau nak mesti guna unifi.So nak ke tak nak terpaksalah kan .....



Ok nak cerita pasal lain pula ...nak cerita pasal anak perempuan saya kat atas ni .Baru-baru ni saya berceritalah pasal angan-angan saya .Nak buka kedai jahit dan kalau boleh nak keluarkan design kain sendiri .Hahaahhaha boleh tak angan-angan mat jenin .Lepas tu cakaplah wafi jaga pengurusan ,sofiya jaga pemasaran ,Aina Widad pula jadi fashion design.....hahahaha kelakar bila ingat balik.
2 -3 hari lepas tu saya baru cadang-cadang nak hantar anak-anak saya pergi kelas kreatif.Main piano ke ,swimming ke ,lukisan ke .Tiba-tiba si widad ni cakap widad nak pergi kelas lukisan sebab nanti widad nak design kain dengan baju.Ketawa besar saya .....yelah tak terfikir pula dia ambil serius angan-angan saya tu .
Aina widad ni anak di tengah ,pendiam sikit ,bersalin pun secara ceasarian dan lepas bersalin dia badan saya jadi mengecil.Berat sama tapi lemak-lemak semua dah tak ada.Kesian juga sebab kadang-kadang dia macam terpencil dari kakak2 dan adik2 dia.Sebab masing-masing ada kawan dia je seorang diri tapi itulah specialnya dia .

Oklah membebel je ...saya tengah jahit tudung haji untuk kakak saya nak ke Mekah 7hb ni...kakak ipar pula 22hb....moga dapat haji yang mabrur....


13 comments:

  1. bilala unifi nk smpai ke cni :P ...

    angan2 mat jenin ni pnting tau...hehe...dr angan2 la bru blh jd kenyataan..yg pntng ada usaha ke arah tu.. :)

    ReplyDelete
  2. kalaulah kita boleh jadi fabric designer mcm minah2 salleh tuh kan... diorg dok rumah jer tp buat duit dengan pattern ciptaan diorg

    jomlah kita sama2 berangan hahaha,, mana tau kut satu hari jadi kenyataan

    ReplyDelete
  3. Semua bermula dengan angan-angan, kak Suzie. Itu cakap seorang jutawan, Yati pernah baca. :)
    Bestnya ada unifi. Dengarnya, jauh lebih laju dari streamyx.

    ReplyDelete
  4. zira ...sabar .
    Yelah angan2 ni best ...hahahahh tapi kalau dok angan je tak jadi hape jatuh pokok ada la...

    ReplyDelete
  5. Mila : Insya Allah .Husband banyak bagi dorongan cuma belum nampak jalan nye macam mana ...kena g kursus dr azizan kot.Ada kawan cakap kalau pergi kursus dia benda yang kecil2 pun boleh bisnes...hmmmm

    ReplyDelete
  6. Yati...sedap angan2 ni ...hahahah
    memang laju unifi ni ...dalam minggu ni broadband akak tu nak buka blog mila,ct n honey mak aiii jenuh last-last malas nak blog walking...ni baru lega..

    ReplyDelete
  7. Salam mesra. :) Kak Fash nak ajak lawati www.portalwanita2u.blogspot.com.

    Dapatkan juga update di sana setiap masa. Jom suggest this blogshop pada kawan² juga ya. :)

    Pelbagai produk kecantikan & kesihatan ada di sana. Recommended products - Sabun Pelangsingan Badan, Sabun Payudara, Herba Dara Semula, Krim Manjakani, Jus Asmaranita, Jus Bidadari, Minuman Super Maxx 5+1. :)


    Kini terdapat Promosi Istimewa : Tawaran Hangat : Pakej Bajet Istimewa

    ReplyDelete
  8. akak dh ad designer...insyaAllah angan2 akan jd kenyataan berkat doa dan usaha..Amin

    ReplyDelete
  9. NoEn....haahha yelahkan ...insya allah

    ReplyDelete
  10. selamt berUnifi....the best so far..

    ReplyDelete
  11. Ye...tapi lebih pada budak2 ni buka ultraman ...tension jer

    ReplyDelete
  12. best tak unifi kak? bagi review sikit kak.. :)

    bagus la anak akak tu.. dia mendengar dan memahami.. :) mesti dia seronok dgr akak bercerita kat dia sampai dia pun agree.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  13. Bagusnya anak Suzie , amik berat cita-cita dan harapan ibunya. Siap mahu tolong lagi jadi designer ... SEmoga tercapai apa yg diimpikan tu Suzoe .., Go For It !

    ReplyDelete