May 1, 2014

Majlis faiz dan suri....anak buah saya

Assalammualaikum.......

Bazle Faiz anak sulung kakak saya . Kakak saya pula kakak no 2 saya. Saya ada 4 orang kakak. Majlis ni pada 1hb februari. Di sungai isap kuantan. Time CNY.. Ramai ramai turun dari Perak dan Alor Star berkumpul di KL dan kemudian ke Pahang. Musim ni cuaca sejuk sangat di Kuantan. Nak pijak lantai pun ngeri. Memang sejuk. 
Di Kuantan kami ambil 2 homestay di Indera Mahkota 15. Riuh rendah famili kami. Sebuah untuk anak anak sebuah untuk mak ayah. Hihihi makanan di sebelah mak ayah lah




Selesai sudah upacara akad nikah.



Kakak no 2 saya. Emak pengantin. 


Bercermin mata ....abang ipar saya. Bapa pengantin. 


Tengok .....diaorang yang suka sangat. 

Sempat posing .....tunggu pengantin siap nak berarak ke Kelab Golf Kuantan. 


Rombongan raja lah katakan .......dapat parking depan dewan. Hihihiji


Wafi ....jadi flower girl jap .....



Kami kena naik tepung tawar. Nampak sangat dah tua kan. .....huhuhu


Tengok ....geng duduk semeja 


My big famili. Ada yang x naik dan ada yang tak ikut. 

Lepas seminggu majlis Faiz ni kami bergerak ke Alor Star pula. Majlis anak buah saya juga . Anak buah perempuan. Nanti lepas ni saya buat n3 lain.
Kemudian masa cuti sekolah bulan Mac kami ke Alor star lagi. Sebab majlis menyambut menantu.
Buat majlis di rumah saja.



Tak ada pelamin cuma meja santapan yang dihias cantik. 


Antara menu untuk pengantin. 


Saya ....tudung biru .....jadi orang dapur. So tak payah lawa lawa just baju kurung cotton sebab cuaca panas sangat. 


Alamak ....lupa nak rotate. Sorryyyy....photo booth kami. 


Didapur pun kami ....penyambut pengantin pun kami. 


Nasib tak kena layan meja ni. Sebabnya kawan saya yang 20 tahun tak berjumpa datang bertandang. Hmmmmm best betul. 

Esok lepas walimah terus balik ke Besut. Penat letih tapi bila berjumpa dan berkumpul hilang segala penat tu. 
Sampai disini dulu. Jumpa di next entry. 



9 comments:

  1. bab kahwin ni seronok sbb dapat jalan2 dan dapat ketemu sedara mara. Untung juga kalau kahwin dengan orang ada kampung ni, macam2 ragam boleh tengok..hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mel....kendara tu yang meriah

      Delete
  2. nampak meriah ler famili suzie... mesti seronok trip kenduri beramai2 camni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok mila , kuar sblm subuh lepas janji jumpa kat rnr makan beramai ramai. Hihihi

      Delete
  3. Seronok bile kumpul ramai-ramai memeriahkan hari yang bahagia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul....kenangan seumur hidup.

      Delete
  4. Wah.. rombongan cik kiah ke majlis kawin. Nampak meriah semua gambar. Best tengok family kak Suzie. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yati betul tu. Rombongan cik kiah. Hahahhah big famili kami ni.

      Delete
  5. Seronoknya kenduri kawin. .. hmmmm.. mcm dah lama x mkn nasi minyak.. nasib baik tak mengidam.. hihihi

    ReplyDelete