Jun 8, 2015

Si Qaid dan Si Affan

Assalammualaikum...

Qaid dah sampai brown 4 dalam karate.Tapi nak upgrade dari ungu ke brown 4 memang kesian .banyak sangat step...tapi anak-anak dia memang cepat je ingat .830 saya dah sampai kat dewan tapi level Qaid pukul 1130 baru mula.Yelah dah level tinggi kena lah habiskan level rendah dulu .Tapi saya ska tengok ...sama je semua .Anak-anak mendengar kata ....heheh

Qaid depan sekali ....
berpeluh-peluh masa ni ...bukan qaid je saya pun ....heheh panas dewan kipas tak cukup 
Yeaayyyy ...berjaya 
Bawah ni pula cerita Affan .Birthday Affan bulan April , maknanya aktiviti ni masa April heheheh
Sebelum ni Affan sekolah di Genius Aulad , tapi lepas cuti sekolah penggal pertama Affan memang tak nak ke sekolah .Sampai sanggup nak duduk di Terengganu .kesiannya ....Saya dan husband buat keputusan cari sekolah lain .kami cuba Pra Sekolah ....alhamdulillah cikgu kata ada kosong jadinya kami diterima.Kalau ikut kami memang tak layak pun ...hehehhe

Affan happy disini , walau tak ada aircond tapi dia suka suasana kelas..Terbuka dan bersuasana sekolah ...
Sejak sekolah disini Affan tak ponteng selalu je excited nak ke sekolah .Asma pun dah tak kena ....kalau tak ,di GA sekolah seminggu lepas tu kena asma ,cuti seminggu ...sian Affan .

Sempat Affan join sukan pra sekolah ...memang suka sangat Affan .Berlari bebas di padang .Dia memang suka aktiviti begini , tak nak terperuk je dalam kelas .

Patut affan perserta akhir tapi sebab nak ke tandas terpaksa lari awal ...Affan ...affan 

Yeayyy .....suka sebab affan dapat medal ...
Celeberate birthday Affan di sekolah ....nak kek big hero 6 ....
Gambar ehsan cikgu ...semua kawan - kawan suka ...saya beli happy meal .Saya tak tahu ada toy dalam tu ...sebab dah lama sangat tak beli happy meal.nak order KFC resto tu reply saya punya permintaan terpaksalah order mcd.Alhamdulillah ....

My boys....seorang 8 tahun seorang 6 tahun.Tahun depan semua di sekolah rendah dan menengah ....

7 comments:

  1. woww...hebatnya
    tapi ini bukan budak je gwmbira, mommy dia pun gembira juga nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. gembira pun ya ...penat pun ya...hihihi

      Delete
  2. Hehe.. kelakar lak citer affan tu.. anak bongsu kan kak.. nampak manja.. hehe.. happy belated birthday.. ;)
    tahniah qaid.. tahun depan sama sekolah la diorg ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah...anak bongsu..bkn manja tapi kdg2 rasa macama kita x bagi perhatian sebab sibuk dengan anak2 lain...hehehhe

      Delete
  3. Happy birthday Affan...:)
    Banyak aktiviti budak2..seronok nampaknya..

    ReplyDelete
  4. Semua di sekolah adalah masa sikit ibunya di rumah.
    Wah tahniah cepat naik belt.

    ReplyDelete