Apr 17, 2011

Kelas baju kurung moden

Itulah Mariati yang bert-shirt oren .
Ini kali kedua saya attend kelas di mariati-design.Mula-mula dulu saya belajar jahit baju kurung.Sebelum belajar tu pun saya memang jahit baju kurung tapi tanpa teknik dan tanpa skill yang betul.Lepas belajar baru tahu teknik dan skill untuk menjahit baju kurung.Cara menjahit silang pangkah pun diajar sebab sebelum ini hentam je kan janji jadi silang pangkah.
Kain saya yang sedang dalam proses.
 Semalam saya ke mariati-design lagi untuk belajar jahit baju kurung moden.Emmm dah boleh jahit ..bak kata cikgu Atie kena practice ye jangan perap...hehheeh tu yang tak jadi je tu.Kelas diadakan sabtu dan ahad .Siapa-siapa berminat pergilah ke blog mariati-design.Untuk kelas saya ni saya booking dari bulan Jan atau Feb.Dah tak ingat sebab lama dah booking.Sabar je nak potong baju untuk anak-anak sebab ingat tahun ni nak buat baju kurung moden untuk anak-anak dara saya tu .
Ini sesi menetas ye ...heheheh biasa lah kan ..

Baju saya 

Siti Zubaidah dan bajunya....
Ok tak ...yeee lepas ni dah boleh potong baju raya ...ada banyak sangat kain nak dijahit .Baju nak raya ,baju nak kenduri lagi ...lagi baju apa lagi ....heheheheh
Minggu depan ada kelas lagi tau ...blouse n kain kembang payung ...hahhahaha belajar jangan tak belajar ...

9 comments:

  1. salam, samalah kita. saya pun daftar nk belajar buat baju tp baru pegi kelas sekali walhal dh byr sejak thn lepas... apa nk buat.. masa x mengizinkn... azam nk buat baju raya sendiri, insyaAllah.

    Btw, mai la join my Giveaway. Tinggal 2 hari je lg..

    ReplyDelete
  2. Kelas atie juga ke...pergi la ..kalau suka menjahit macam kita ni memang best sangat ..kepuasan ...really

    Ok...nanti saya jengok GA tu ye...sempat lagi kan

    ReplyDelete
  3. Kak.. bestnyer.. saya suka pakai baju kurung moden gak, tapi hati belum tergerak nak belajar jahit baju la.. huhuhu.. saya rasa jahit baju susah.. :(

    tapi cantik la.. kalau nak belajar jahit blouse je brape RM ek kak?

    TQ

    ReplyDelete
  4. Zila...bila dah tau teknik tak susah lagi,semua akak pegi 2 hari, then rm150.termasuk lunch...pergilah blog atie....kita bawa kain ngan benang je...join pastu nanti kita boleh jumpa.atie nak buat reunion tau utk student dia ..heheh class gitu

    ReplyDelete
  5. tu la kak.. saya tgk alamat dia dah dekat dah nih.. saya area sinun jugak... :D
    2 hari tu cover semua ke? wah... cepat gak.. saya takut gak xleh catch up.. akak dah pandai..saya x gheti lagi.. sbb tu saya cuma nak belajar blouse dulu.. :)

    wa... best tu.. siap ada reunion x-students.. :)

    ReplyDelete
  6. 2 hari tu boleh cover semua.Ada yang baru first time guna mesin pun ada.Bila menjahit gegar mesin ...hahahha tapi ok je...hahahha ala pun tak la terrer mana senget benget gak...hahhhaa

    ReplyDelete
  7. Bagusnya kak Suzie, dapat join kelas buat baju kurung. Yati dari dulu nak join tapi kena tunggu anak besor sikit la. Sape nak jaga anak kalau Yati pergi kelas jahit, huhu...

    ReplyDelete
  8. Ye ...betul.akak ada helper.Tahun depan dia dah nak balik so masa tu kena duduk rumah je la...tapi akak ni ajak pegi mana pun akak boleh drive heheh dlm KL la tapi kalau balik kg husband tak kasi la ...bawa laju dia cakap.

    ReplyDelete
  9. Tahniah suzie....teruskan usaha...

    ReplyDelete