Jun 12, 2012

Aktiviti Cuti Sekolah

Assalamualaikum ...

Punya la lama tak update blog ni .Sibuk je...heheheh Bila ada tetamu kat rumah takkan nak menghadap komputer pula kan .Tu yang diam je .Tapi dalam masa cuti sekolah banyak juga saya menjahit .Sampai ke dinihari dok menjahit lagi.Jahit  baju flower girl 6 pasang tapi saya tak snap gambar sebab saya sibuk di dapur masa kenduri .Jahit baju kurung saya sebab nak kekenduri di Kota Tinggi dan kenduri di Alor star .Di Kota tinggi ok lah kenduri di Felda so kita datang makan je walaupun kenduri sepupu sendiri .Rewang di kawasan felda masih kukuh kan.
Di Alor Star pula kawasan bandar so semua adik beradik kami buat sendiri .Ada lah juga 2-3 famili yang tolong-tolong .Basuh ayam ,kupas bawang ,potong nenas blend cili semua buat sendiri .Menu pula tak ada la banyak tapi boleh tahan.Ada rendang daging, daging pun abang saya sembelih sendiri ,ayam masak kicap,pajeri nenas ,kerabu pucuk paku dan menu sponsor oleh abang saya ABC.Semua tu buat sendiri.Abang saya ada mesin ABC.Lupa pula nak cakap Alor star ni kenduri kakak saya .Anak buah saya lelaki lawannya orang Mukah.Sebab tu la rumah saya kelam kelibut 2 minggu ni sebab penuh saudara mara.Yang nak ke Mukah menumpang kat rumah saya siap hantar ke airport lagi .Nak ke Kota Tinggi pun transit rumah saya juga ...hehehehe kecohlah kan ...
Panjang pula cerita ...layan gambar saya ni ...

Ini sehari sebelum orang dari Mukah balik anak buah ada kat rumah so pergi jalan2 ke Ikano,Ikea dan The Curve.Sempat cari jeans anak-anak di Branded Outlet

Ini pula the Curve.Tak pernah malam-malam lepak kat sini tapi kali ni kami solat maghrib dulu baru balik sempat la posing kat sini .

Lepas kenduri kat Kota Tinggi kami singgah Johor Premium Outlet(JPO).Memang branded ...Butik Coach mak ai macam pasar malam ...hahahah saya beli kasut Clark je untuk widad dan Affan .50%....dan tangkap jeans GAP untuk widad pun 50%...mama ngan abah tukang bayar je ...

Ini lah suasana kenduri di Alor star .Saya jaga bahagian periuk .Itu pasal la saya tak salin baju.Saya pakai Blouse dengan jeans.Beriya jahit baju sampai pukul 2 pagi last-last simpan je ...huhuhu

Hehheeh saja ambik gambar husband saya tengah basuh pinggan .Saya buat juga tapi dah nak habis kenduri dah tak ramai orang baru saya masuk heheheh sakit juga pinggang.

Ini aktiviti malam ...ada cabutan bertuah ...lepas habis acara kami terus balik ...pukul 10 malam dari Alor Star sampai Kajang 330pagi ...esok tidur je ...

Masa pergi Ikea baru ni widad pakai baju baru peasant blouse ....kain ni beli Kat Warta bangi ...Kain dalam kotak je .Sekeping RM5 kot ...English Cotton sebenarnya ni ...berbaloi kan ...

Ini pun sama kain dalam kotak Rm5 je ...juga peasant blouse untuk Wafi .Sofiya punya belum siap ...hehehhe

Punya la sibuk lupa nak masuk entry birthday si Sofiya ni .Birthday dia jatuh pada 31.5.2002.Umur dia dah sepuluh tahun la ...Dia lahir masa umur wafi 1 tahun 10 hari .So saya macam jaga anak kembar ...

Ok lah dah panjang benar ni .....lama cuti kan ..
Jumpa lagi ..

1 comment:

  1. emmm sofiya ni sama umur dengan izzah rupanya yerr...

    ReplyDelete