Feb 5, 2013

Dah bulan Februari .....

Assalamualaikum.....

Dah masuk Februari .Sekejap je kan .Kalau bulan Islam minggu depan dah Rabiul Akhir..Lagi berapa bulan dah nak bertemu Ramadhan .Nasib baik dah habis qada puasa .Sesiapa belum habis lagi cepat la habis kan nanti tak sempat lah pula kan ...

Baru ni cuti Maulidur Rasul kami ke JB.Berjalan lagi .hihihi .Bukan berjalan sangat pun cuma pergi melawat adik ipar dapat baby baru dan yang penting sejak adik ipar di JB kami tak pernah melawat dia .Kesian ....sedih sangat dia.Itu yang pergi juga sebab kalau ikut malas nak pergi .Penat nak berjalan ni ...

Bila dah sampai JB anak-anak semua buat muka sedih ajak pergi Legoland.Ohhhhh tidak.Nasib baik abah pun cakap no .Tak boleh ....mahal sangat .Lagiun baru balik Bandung pastu baru ni  booking tiket lagi .Nak pergi Jakarta lagi.Kali ni nak pergi jalan-jalan sekali .So Legoland lain kali ....heeheeh 
Ini la baby Aliff Zakri





Tapi kan dah nama pun ke JB takkan la nak lepak kat rumah je so pergilah juga Hello Kitty Town .Mahal lah juga .Kami tak masuk Hello Kitty ,kami masuk Thomas n Barney .Tempat ni sesuai untuk budak-budak kecil macam anak-anak saya.Semua games boleh main .Cuma wafi dan Sofiya tu macam boring sikit la ...
Kalau dulu kami pergi JB memang tak ada tempat la nak jalan tapi sekarang banyak dah tempat melawat .Puteri Harbour ni terletak di Kota Iskandar .
Balik dari JB kami singgah RNR Pagoh saya beli nenas batu beratnya 4kg.Ha besar .....sangat manis dan berjus.Saya masak pajeri .



Baru ni saya buat 2 jenis kek kat atas ni .Yang hijau tu sebenarnya red velvet tapi sebab warna merah dah habis saya guna pewarna hijau .Namanya Green lantern velvet cake ....hahhahahaha suka hati je kan .

Yang bawah tu actually bahulu .Dulu masa kecil arwah mak saya selalu suruh saya masak bahulu ni .Saya blend dalam blender je .Tapi elok je jadi.Tapi semalam buat keras sikit ,lepas ni try buat lagi .Kalau cantik i kasi resepi yer ....

Oklah ....dah suntuk sangat masa ni nak hantar Qaid ke sekolah .....huhuhu

10 comments:

  1. bambamnya baby
    sedapnya nenas...sy suka..sy suka ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noen ...punya lama nak reply ...memang sedap akak mkn separuh ...hahahah

      Delete
  2. bauhulu bakar dalam cup yer.. good idea jugak ni hihi...

    comelnyer baby aliff... acik yg pegang baby tu pun comel jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mila jangan la dok tiru bahulu tu ...heheheheh
      acik pegang baby tu muka je comel tengok badan ha engkau ...heheheh

      Delete
  3. seriously kan, rs mcm tiket legoland tu mmg mahal..

    time flies sooo fast..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang johor kata beli annual untung boleh pergi bila nak tapi kita ni dok jauh larat nak p situ ja ....

      Delete
  4. Ops, Yati blum habis qada posa. Kak Suzie cakap, baru Yati ingat.
    Lamanya Yati tak pi JB. Last sekali masa zaman anak dara. Bertahun lama kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat mengingati ...JB dah berubah

      Delete